Facebook
0Item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Gazele Biznesu 2021

Product was successfully added to your shopping cart.
Jelita Naturalne Wieprzowe Kaliber 28/30mm Jelita Naturalne Wieprzowe Kaliber 28/30mm Jelita Naturalne Wieprzowe Kaliber 28/30mm Jelita Naturalne Wieprzowe Kaliber 28/30mm Jelita Naturalne Wieprzowe Kaliber 28/30mm Jelita Naturalne Wieprzowe Kaliber 28/30mm

Jelita Naturalne Wieprzowe Kaliber 28/30mm

Idealne do domowych wędlin.

19,50 zł
Czas wysyłki: 24h

PRZEDPŁATA:

Paczkomaty InPost 24/7 14,99 zł
Kurier 15,99 zł
Poczta polska 11,99 zł

POBRANIE:

Kurier 20,99 zł
Brakuje 170,00 zł do darmowej wysyłki!

* dotyczy pierwszej przesyłki do 26kg

Szczegóły

Jelita Naturalne Wieprzowe Kaliber 28/30mm

  • Idealne do domowych wędlin — naturalne jelita wieprzowe nadają się do spożycia i stanowią podstawowy składnik wykorzystywany przy domowej produkcji kiełbas.
  • Wysoka jakość i bezpieczeństwo — naturalne jelita wieprzowe to wysoka jakość pozwalająca Ci na samodzielne wytwarzanie kiełbas i unikanie niezdrowych dodatków oraz konserwantów!
  • Prostota użycia — przed użyciem jelita należy moczyć ok. 20 min w wodzie o temperaturze ok 30°C, a następnie przepłukać ich środek letnią wodą. Po tym zabiegu produkt nadaje się już do nadziewania farszem.
  • Uniwersalne — jelita mają zastosowanie do każdego rodzaju kiełbasy oraz różnych sposobów obróbki; cienkich kiełbas parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających.
  • Aż 15 metrów w opakowaniu — kupując nasz produkt, otrzymujesz, aż 15 m naturalnych jelit wieprzowych, co wystarczy na ok. 9 kg farszu mięsnego!​
Sposób użycia:

Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min w wodzie o temperaturze ok 30°C, a następnie przepłukać ich wnętrze letnią wodą.

Sposób przechowywania:

Przed otwarciem — przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu. Najbardziej zalecane jest przechowywanie w lodówce, które przedłuża ich przydatność do spożycia.

Po otwarciu — zalecana temperatura przechowywania 0 - 14°C. Produkt najlepiej przechowywać po otwarciu, zasolony w lodówce. Niewykorzystane jelito możesz bez problemu również zamrozić i wykorzystać przy kolejnych wyrobach. Po odmrożeniu produktu nie należy ponownie zamrażać!
  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Jak oceniasz ten produkt? *

  1 gwiazdka 2 gwiazdki 3 gwiazdki 4 gwiazdki 5 gwiazdek
Jakość produktu
Cena z dostawą
Jakość obsługi
Kupowane z tym produktem