Nie masz produktów w koszyku.
Szeroka gama dostępnych gatunków i odmian sprawia, że nasiona kapusty są jednymi z najczęściej wybieranych. Znajdziesz tutaj między innymi nasiona kapusty białej i włoskiej, które doskonale nadają się do przyrządzenia tradycyjnych i smacznych gołąbków. Co więcej, uprawa tych warzyw w przydomowym ogródku nie powinna sprawić nikomu żadnych trudności.
Kapusta to warzywo, które ze względu na swoje walory smakowe, znalazło szerokie zastosowanie w polskiej kuchni. Posiada niską wartość kaloryczną, co doceniane szczególnie jest przez osoby będące na diecie. Kapusta jest źródłem wielu cennych witamin i minerałów. To warzywo o dużej zawartości witaminy C, witamin z grupy B, a także witaminy A, E i K. Kapusta jest bogata również w kwas foliowy, rutynę, wapń, potas, magnez, żelazo. Ponadto posiada ona w swoim składzie substancje wykazujące silne działanie antynowotworowe - chodzi oczywiście o indolo-3-karbinol, izotiocyjaninę oraz sulforan. Regularne spożywanie soku z kapusty wzmacnia układ odpornościowy, wspomaga usuwanie toksyn z organizmu oraz prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. Liście świeżej kapusty od lat wykorzystywane są jako okłady o działaniu ściągającym i kojącym, które nie tylko zmniejszają obrzęki, ale też niwelują dolegliwości bólowe oraz przyspieszają gojenie się ran.
pochodzą wyłącznie od sprawdzonych producentów, przez co cechują się wysoką jakością oraz bardzo dobrą zdolnością kiełkowania. W sprzedaży dostępne są nasiona tradycyjnej kapusty białej i włoskiej, czyli odmian najczęściej wykorzystywanych w polskiej kuchni. Posiadamy także nasiona kapusty czerwonej, która ze względu na swoje walory smakowe oraz czerwony kolor liści stanowi jeden z podstawowych składników surówek, sałatek i kiszonek. Nieco bardziej zaawansowanym ogrodnikom polecamy nasiona kapusty pekińskiej lub ozdobnej, której kolorowe, dekoracyjne liście zadbają o piękny wygląd ogródka w sezonie od początku marca aż do końca kwietnia.
Nie zwlekaj i wybierz nasiona jednej z odmian kapusty!