Facebook
0Item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Gazele Biznesu

Product was successfully added to your shopping cart.
Podpuszczka do Sera Naturalna w Płynie 50ml Podpuszczka do Sera Naturalna w Płynie 50ml Podpuszczka do Sera Naturalna w Płynie 50ml Podpuszczka do Sera Naturalna w Płynie 50ml Podpuszczka do Sera Naturalna w Płynie 50ml Podpuszczka do Sera Naturalna w Płynie 50ml Podpuszczka do Sera Naturalna w Płynie 50ml

Podpuszczka do Sera Naturalna w Płynie 50ml

Odpowiednia do przygotowania różnego rodzaju serów.

17,39 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Brakuje 170,00 zł do darmowej wysyłki!

* dotyczy pierwszej przesyłki do 26kg

Szczegóły

Podpuszczka do Sera Naturalna w Płynie 50ml

  • Produkt naturalnego pochodzenia - podpuszczka cielęca.
  • Stabilny, zwarty skrzep - krzepnięcie (koagulacja) mleka polega na jego przejściu ze stanu płynnego na dwie frakcje, czyli skrzep oraz serwatkę, na skutek wytrącania kazeiny.
  • Duża wydajność – opakowanie wystarcza na 105 - 260 L mleka w zależności od rodzaju wytwarzanego sera. Aktywność: 1:10 000 U (jedna porcja podpuszczki koaguluje z 10 000 porcji mleka).
  • Uniwersalność – odpowiednia do przygotowania różnego rodzaju serów podpuszczkowych świeżych i dojrzewających z mleka krowiego, koziego oraz owczego. 
  • Łatwe dozowanie – płynna forma ułatwia dozowanie, bez konieczności odważania.
Uwaga!
Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7.  Przed użyciem podpuszczki należy dodać chlorek wapnia! Produkt przechowywać szczelnie zamknięte w temperaturze 4-8°C.

Sposób użycia:

1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej ilości mleka. Przed dodaniem podpuszczki do mleka o temp. 35-38°C, należy rozcieńczyć ją w 50 ml wody. (Zalecane dozowanie: 8-20 kropel (ok. 0,4 ml - 0,95 ml) na 2 L mleka.
2. Zgodnie ze stosowanym przepisem, w odpowiednim momencie dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temp. 35-38 °C mleka (szczegółowe informacje znajdziesz w naszych przepisach na sery).
3. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 15-40 minut.

Przed dozowaniem podpuszczki dodaj chlorku wapnia (CaCl2) w ilościach ok. 1-10 g/10 L mleka, w zależności od rodzaju przygotowywanego sera. Chlorek wapnia wzbogaca mleko, zwiększa uzysk sera i ułatwienia pracę podpuszczce.

Aktywność: 1:10 000 U
Wydajność produktu: 105 - 260 L mleka.
Składniki: naturalna podpuszczka cielęca, sól, substancja konserwująca: benzoesan sodu.
  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Jak oceniasz ten produkt? *

  1 gwiazdka 2 gwiazdki 3 gwiazdki 4 gwiazdki 5 gwiazdek
Jakość produktu
Cena z dostawą
Jakość obsługi
Kupowane z tym produktem