Facebook
0Item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Gazele Biznesu

Product was successfully added to your shopping cart.
Podpuszczka Mikrobiologiczna Strong 30ml Podpuszczka Mikrobiologiczna Strong 30ml Podpuszczka Mikrobiologiczna Strong 30ml Podpuszczka Mikrobiologiczna Strong 30ml Podpuszczka Mikrobiologiczna Strong 30ml Podpuszczka Mikrobiologiczna Strong 30ml Podpuszczka Mikrobiologiczna Strong 30ml Podpuszczka Mikrobiologiczna Strong 30ml Podpuszczka Mikrobiologiczna Strong 30ml

Podpuszczka Mikrobiologiczna Strong 30ml

24,00 zł

PRZEDPŁATA:

Paczkomaty InPost 24/7 14,99 zł
Brakuje 170,00 zł do darmowej wysyłki!

* dotyczy pierwszej przesyłki do 26kg

Szczegóły

Podpuszczka Mikrobiologiczna Strong 30ml

Jesteś na diecie wegetariańskiej? Unikasz produktów pochodzenia zwierzęcego, ale chcesz się cieszyć pysznymi serami bez obaw o zawarte w ich wnętrzu składniki? Mamy na to sposób!

Przygotuj ulubione sery twarogowe, żółte i pleśniowe we własnym domu - z użyciem naszej mikrobiologicznej płynnej podpuszczki Strong to dziecinnie proste! Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny, uzyskany z grzybów Rhizomucor miehei, który jest idealnym zamiennikiem podpuszczki cielęcej.

Na bazie tego produktu wykonasz ulubione sery z każdego rodzaju świeżego mleka: krowiego (również z niskopasteryzowanego do 74°C), koziego, owczego, a także mleka wzbogacanego mlekiem roślinnym, nie obawiając się o skład finalnego wyrobu!

Jedno opakowanie zawiera 30 ml podpuszczki o aktywności 250 000 MCU/ml. Jedynie 10 kropli wystarcza, na zrobienie sera z aż 10 litrów mleka!

Płynna formuła ułatwia dozowanie produktu, bez potrzeby jego odważania, przez co przygotowywanie serów staje się jeszcze łatwiejsze i przyjemniejsze!

✅Idealna do domowego serowarstwa - z tą mikrobiologiczną płynną podpuszczką wykonasz każdy ser podpuszczkowy (ser świeży, krótko i długo dojrzewający, pleśniowy itp. ) o niepowtarzalnym smaku i aromacie.

✅Także dla wegetarian - podpuszczka jest wegetariańska, nie zawiera enzymów odzwierzęcych - możesz więc wykonać na jej bazie ulubione sery bez obaw o ich skład!

✅Duża wydajność - opakowanie zawiera 30 ml podpuszczki o aktywności 250 000 U, dzięki czemu jedyne 10 kropli wystarcza, aż na 10 litrów mleka! Całe opakowanie aż na 500 L mleka.

✅Uniwersalna - podpuszczka sprawdza się przy wykonywaniu różnego rodzaju serów na bazie mleka świeżego: krowiego (również z niskopasteryzowanego do 74°C), koziego, owczego oraz wzbogacanego mlekiem roślinnym (sojowym, ryżowym, kokosowym).

✅Łatwe dozowanie - płynna forma ułatwia dozowanie, bez konieczności odważania — domowe serowarstwo jeszcze nigdy nie było takie proste!

Sposób użycia:

Do podgrzanego do 30°C mleka dodaj odpowiednią ilość chlorku wapnia, wcześniej rozpuszczonego w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Wymieszaj i zostaw na 10 minut. Następnie podgrzej mleko do temperatury 37-38°C i dodaj odpowiednią ilość podpuszczki, wcześniej rozpuszczonej w 50 ml wody o temperaturze 37-38°C. Dokładnie wymieszaj. Zatrzymaj mieszanie i odczekaj 50-70 minut w celu wytworzenia zwartego skrzepu. Wytworzony skrzep pokrój w kostkę o boku ok. 1-1,5 cm. Wytworzone ziarno delikatnie wymieszaj i po ok. 5 minutach przełóż łyżką cedzakową do foremki wyłożonej chustą serowarską. Pozostaw ser na 20-24 godziny. Odwracaj go co kilka godzin.

⭐ Sposób przechowywania:

Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w warunkach chłodniczych.

Składniki: podpuszczka mikrobiologiczna, chlorek sodu, substancja konserwująca: benzoesan sodu.

Wydajność produktu: 500 l mleka

Wymiary opakowania:

  • ∅ 3,3 cm
  • wysokość 8,3 cm
  • objętość netto 30 ml.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Jak oceniasz ten produkt? *

  1 gwiazdka 2 gwiazdki 3 gwiazdki 4 gwiazdki 5 gwiazdek
Jakość produktu
Cena z dostawą
Jakość obsługi