Facebook
0Item(s)

Nie masz produktów w koszyku.

Gazele Biznesu

Product was successfully added to your shopping cart.
Vinistart Complex - Zestaw Startowy do Wina 20g

Vinistart Complex - Zestaw Startowy do Wina 20g

Zestaw startowy do wina z pektoenzymem

6,49 zł
Czas wysyłki: 24h

PRZEDPŁATA:

Paczkomaty InPost 24/7 14,99 zł
Kurier 15,99 zł
Poczta polska 11,99 zł

POBRANIE:

Kurier 20,99 zł
Brakuje 170,00 zł do darmowej wysyłki!

* dotyczy pierwszej przesyłki do 26kg

Szczegóły

Vinistart Complex - Zestaw Startowy do Wina 20g

Vinistart Complex polecany jest do fermentacji w miazdze.

Stanowi wyjątkowe połączenie szczepu szlachetnych drożdży winiarskich, specjalnie dobranych pożywek z solami mineralnymi i witaminami oraz Pektoenzymu. Drożdże winiarskie gwarantują szybką fermentację oraz wspaniały bukiet wina. Sole mineralne są cennym źródłem azotu i fosforu dla drożdży winiarskich, a witaminy pełnią rolę aktywatora fermentacji i wpływają korzystnie na smak oraz aromat wina. Pektoenzym rozkłada pektyny występujące w owocach, dzięki czemu łatwiej uwalnia się z nich sok oraz zmniejsza się lepkość wina, co znacznie wspomaga późniejszy proces klarowania.

Vinistart Complex najlepiej sprawdzi się do win z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, czarnego bzu, tarniny.

Sposób użycia:

Zawartość saszetki wsyp do 100-200 ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej i pozostaw na 15 minut. Rozdrobnione owoce umieść w pojemniku fermentacyjnym i zalej je niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców). Następnie upewnij się, że owoce mają temperaturę pokojową i dodaj uwodniony Vinistart Complex, uzupełnij wodą do pożądanej objętości, wymieszaj i pozostaw do fermentacji. Polecany czas fermentacji w miazdze to 1-2 tygodnie. Po tym czasie odciśnij wytłoki owoców, a moszcz pozostaw do dalszej fermentacji.

Cechy:

- opakowanie 20 g na 10-25 L

- alkohol: do 17%

- temperatura fermentacji: 15-30°C

Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, wodorofosforan (V) diamonu, pektynaza, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), emulgator: monostearynian sorbitolu.

  1. Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Jak oceniasz ten produkt? *

  1 gwiazdka 2 gwiazdki 3 gwiazdki 4 gwiazdki 5 gwiazdek
Jakość produktu
Cena z dostawą
Jakość obsługi